Szolgáltatásaink

 • gumiszerelés, gumijavítás (kis-tehergépkocsikhoz egyaránt)
 • új – és és használt gumiabroncs értékesítése
 • szezonális gumi garnitúrák raktározása
 • alufelnik- és lemezfelnik javítása, görgőzése, hegesztése, polírozása és fényezése
 • lemezfelnik és alufelnik értékesítése
 • kipufogók javítása, cseréje, hegesztése

A kipufogó meghibásodása, kilyukadása, leszakadása esetén fontos a kipufogó mielőbbi javíttatása, hiszen a motor kipufogó szelepei is károsodhatnak, melyek javítása jelentős költségekkel jár, emellett szabálytalan így közlekedni. Érdemes tehát mielőbb szervizbe vinnünk gépjárművünket, ha nem szeretnénk nagyobb károkat okozni az egyes berendezéseknek.

A kipufogó meghibásodásának számos olyan következménye lehet, melyről nem is tudunk, vagy nem veszünk tudomást, pedig súlyos balesetekhez is vezethet. A forró kipufogógáz megolvaszthatja a lökhárítót menet közben, de akár a csomagtartóban tárolt holmikat is felgyújthatja rendellenes működés esetén. A kipufogócső meghibásodása olyan balesetekhez vezethet, amely nem csak a mi, de a kocsiban utazók és a körülöttünk haladók életét is veszélyeztetik, így érdemes minél hamarabb időt szánni a javíttatásra.

Ha Önnek is furcsa hangokat hallat kipufogója, esetleg leszakadt, meghibásodott, forduljon hozzánk kipufogó javításáért! A kipufogó javítása nem csak a szabályok betartása miatt fontos, hanem Ön és környezetében utazók biztonsága érdekében is!

A gumiabroncsok épsége és minősége nem csak a gyors és kényelmes autózás kulcsa, de ahhoz is hozzájárul, hogy gondoskodjon az utasok biztonságáról. Így alapvető kötelessége minden autótulajdonosnak a gumicsere.

Gumicserére egyrészt szükség van évente kétszer, amikor a téli, illetve nyári gumi váltásáról kell gondoskodni, de akkor sem szabad megfeledkezni az abroncsokról, amikor már elhasználódtak vagy éppen megsérültek. Milyen esetekben lehet még indokolt a gumicsere?

 • Az abroncs paraméterei nem érik el a hivatalos határértékeket.
 • Egy defekt során olyan mértékben sérült a gumi, hogy már nem biztonságos vele a közlekedés.
 • Az abroncs elöregedett vagy olyan mértékben elhasználódott, hogy az egyetlen megoldás a gumicsere.
 • Indokolt a csere akkor is, ha az abroncsok különbözőek. Mind a négy guminak azonos típusúnak kell lennie, ez jelentősen befolyásolja az autó stabilitását és kormányozhatóságát.

Szakszerű és gyors gumicseréért, valamint részletes tájékoztatásért keressen fel minket bizalommal!

Mielőtt új autógumit vásárolunk, erősen ajánlott utánanéznünk, hogy pontosan mire is van szükségünk. Négyféle elvárással kell számolunk: az autógumi felé támasztott igényeinkkel, a gépjárművünk igényeivel, a gumik használati körülményeivel, és nem utolsó sorban az árral.

 1. Saját elvárás alatt például az autógumi viselkedését értjük bizonyos helyzetekben (száraz vagy vizes úton, hóban vagy jégen). Fontos, hogy a gumi olyan minőségű legyen, hogy a különböző manőverek és a fékezés is jól kivitelezhető legyen.
 2. A legfontosabb azt megjegyeznünk, hogy autógumit úgy érdemes választanunk, hogy az valamivel jobb minőségű legyen, mint a gépjárművünk. Érdemes tehát autónkra a lehetőségeinkhez mérten a legjobb autógumit megvásárolni. Prémium minőségű autógumival a legtöbb középkategóriás autó tökéletesen fut, azonban a kisebb teljesítményű autók jól működnek a gazdaságosabb abroncsokkal
 3. Ha gyakran járunk kritikus útviszonyok között, vagy sokszor nagy sebességgel autópályán, akkor érdemes szintén a magasabb minőség mellett döntenünk, így nem kell idő előtt lecserélnünk a gumikat.
 4. Árkategóriák tekintetében beszélhetünk magas, közepes és alacsonyabb árfekvésű abroncsokról.

Amennyiben minőségi autógumit keres, a legjobb helyen jár! Szakembereink segítségére lesznek a választásban és beüzemelésben is! Keressen bennünket elérhetőségeinken még ma!

A téli és a nyári gumi cseréje igen fontos feladat, hiszen akár testi épségünk is múlhat rajtuk. Ennek ellenére azonban sokan ügyet sem vetnek erre az időszakos feladatra. Az alábbiakban összegyűjtöttük Önnek, hogy milyen különbségek és hasonlóságok vannak a két típus között, illetve, hogy miért érdemes mégis odafigyelni a gumicserére.

Az első, és legfeltűnőbb különbség a mintázat, annak mélysége és elrendezése. A mintázat célja, hogy a különféle időjárási viszonyokhoz illeszkedjen. Ennek megfelelően a nyári gumi inkább hosszanti csíkozású, míg a téli gumi inkább bordázott.

Másik fontos eltérés az anyagban rejlik. A gumik tapadása jelentősen függ attól, hogy milyen anyagból készülnek, és ez milyen hőmérsékleten tapad kiválóan.

Lényeges, hogy az abroncsokat cseréljük az évszaknak megfelelően, hiszen a nem megfelelő abroncs növeli a benzinfogyasztást, adott esetben a kisebb tapadás révén balesetveszélyesebb, nem beszélve az előidézett menetzajról.

Lecserélné autógumiját? Ne késlekedjen, keressen fel minket még ma!

A gumiabroncs egyenetlen sérülését, kopását nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hiszen ezek árulkodnak az autó esetleges meghibásodásáról. A gumiabroncs rendellenes kopása jól kivehető jele lehet a motor hibáinak, vagy a nem megfelelő használatnak, így érdemes rendszeresen ellenőrizni a gumik állapotát. A gumiabroncsok túlzott kopása esetén fontos cserélnünk az gumikat, hiszen szabálytalan és akár életveszélyes is lehet rossz állapotú gumikkal közlekedni.

 • A nem megfelelő kerékösszetartás miatt a gumiabroncs erőteljesen kopik az egyik oldalon.
 • A középen futó kopást a túl nagy abroncsnyomás okozhatja.
 • A futófelület szélein kialakult kopást az abroncsok túlterhelése, az alacsony abroncsnyomás idézheti elő.
 • A szabálytalan kopás a gumiabroncs hullámaiban általában a felfüggesztés hibája, a hátsó tengely helytelen beállítása okozhatja.

Ha Ön is szabálytalan kopást észlelt gumiabroncsán, keresse fel szervizünket! Szakképzett szerelőink megvizsgálják az abroncsok állapotát és segítenek megtalálni az ideális megoldást!

Autó tulajdonosnak lenni bizony nem kis felelősséggel jár, hiszen nem csak azt kell megtanulni, hogyan vezessünk biztonságosan, de autónkat minél jobban ismernünk kell, hogy ne szoruljunk mások segítségére egy baleset során, vagy ne fizessünk ki vagyonokat az autó ésszerűtlen fenntartására.

Ahhoz, hogy a járművünk hosszú ideig megbízhatóan működjön, nem elég a jó minőségű alkatrész, de figyelni kell a rendszeres ellenőrzésre is. Mivel tudja még hatékonyabbá tenni járművét? A gumiabroncsok védelme is legalább olyan fontos, mint a motoré vagy a fékrendszeré.

Azt mindenki tudja, hogy kopott gumikkal nem ajánlott elindulni, a profilmélység rendszeres ellenőrzése pedig életbevágó lehet. Azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a nyári és téli gumik profilmélysége nem egyezik meg, ahogyan sebesség és súlyhatáruk sem. Minden típusú gumihoz meghatározott értékek tartoznak, melyeket betartva hosszabb ideig használhatóak. A téli és nyári gumik mérete az autó gyártója által előírtnak  megfelelő legyen. Amennyiben váltanánk, mindenképpen kérjük szakember segítségét.

Minőségi gumiabroncsokkal Ön is sikeresebben harcolhat a múló idő ellen. Mi ebben segítünk! Keressen minket bizalommal!

Még alig eszméltünk fel abból, hogy a nyári szabadságnak vége szakadt, máris szembesülnünk kell azzal a ténnyel, hogy hamarosan beköszönt a tél. Bizony ilyenkor fel kell készülnünk a hidegre és az ezzel járó viszontagságokra. Ahogyan kertünket téliesítjük vagy szervezetünket felkészítjük a hideg időre, úgy autónknak is szüksége van előkészületekre.

A nyári gumi lecserélése téli gumira fontos feladat, mégis sokan spórolás ürügyén vagy felelőtlenségből nem élnek vele, pedig életeket menthet. De milyen is a jó téli gumi?

A választásnál nem muszáj az autónkon feltüntetett gumimérethez ragaszkodnunk, nyugodtan választhatunk szélesebbet is, előtte azonban konzultáljunk szakemberrel. Az, hogy a gumiabroncs hogyan teljesít a hóban, csak az egyik szempont. Figyeljünk arra is, hogy lehetőleg hanyagoljuk az alufelnik használatát, mert árt nekik a só. Fontos még a megbízható alapanyag is, mely alapvetően lágyabb, mint a nyári gumié.

Forduljon hozzánk bizalommal és bízza ránk gumicseréjét: olcsón, gyorsan, megbízhatóan!

A hűvösebb hónapok beköszöntével számos fórumon hallunk a téli gumik szükségességéről, valamint kiemelten hangsúlyozzák a szakértők is, hogy időben cseréljük le nyári darabjainkat. Kiemelten fontos, hogy ellenőrizzük meglévő gumijaink állapotát és amennyiben szükségessé válik, vásároljunk minőségi új vagy használt téli abroncsokat.

A minőségi gumiabroncsok kiválasztása és a gumicsere nem újkori szükséglet, hiszen a biztonságos közlekedés elengedhetetlen alapfeltétele a megfelelő úttartási viszonyok körülményeinek megteremtése.

A téli gumicsere elsősorban tartósan 7 °C alá csökkenő hőmérséklet esetén javasolt, hiszen a nyári gumik összetétele ebben az időben már kedvezőtlenül viselkedik és romlik a közlekedésbiztonság.

A téli gumik mintázata és gumikeveréke:

 • Megfelelő tapadást biztosít a téli utakon
 • Csapadékos időben is biztonságos, például csúszós, vizes utakon
 • Alacsony hőmérsékleten sem válik merevvé az abroncs

Gondoskodjon Ön is felelősségteljesen a biztonságos közlekedési feltételek megteremtéséről és cserélje le időben gumiabroncsait minőségi téli darabokra, melyekért tekintse meg weboldalunkat, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Hogyan válasszunk – egyáltalán milyen a megfelelő nyári gumi?
Amit itt figyelembe kell vennünk, az nem más, mint a megfelelő méret. Itt általában a gyártó utasításai a mérvadóak, mivel a gépjármű előre meghatározott gumiméretekkel rendelkezik.

Mikor válthatunk nyári gumira?
A nyári gumi nem csak mintázatban, de alapanyag összetételben is eltér a téli gumiktól, és máshogy reagál a hőmérsékletre, így ha már tartósan +7 °C – vagy annál több – a hőmérséklet, ideje nyári gumira váltani.

Ha már nyári gumira váltottunk, meddig használhatjuk azt?
A biztonság érdekében – személygépkocsiknál – érdemes már akkor lecserélni, mikor elértük a 2mm profilmélységet (szélesebb méreteknél 3mm-t). Erre azért van szükség, mert egy teljesen elkopott nyári gumi esetében a gumi nem lesz képes elhajtani maga alól a vizet, így az felúszik.

Milyen mintázatú nyári gumit válasszunk?
Alapvetően három féle csoportba sorolhatjuk a nyári gumi mintázatokat ezek pedig a következők: forgásirányos, kötetlen forgásirányú és aszimmetrikus.

Amennyiben jó minőségű nyári gumit szeretne, tekintse meg kínálatunkat!

A közúti közlekedés elsődleges biztonsági tényezője, hogy a környezeti és időjárási viszonyoknak megfelelő vezetési stílust alkalmazzunk, valamint autónkat felkészítsük az útviszonyok sajátosságaira, melyek közül kiemelt szerepet tölt be az optimális gumiabroncsok használata. Napjainkban egyre több felmérés és kutatás irányul a gumiabroncsok használatára és a témához kötődő tájékozottságra, elsősorban a téli gumik és cseréjük tekintetében.

Hazánkban az autóvezetők hozzávetőleg 40%-a nem megfelelően tájékozott a téli gumiabroncsokkal és alkalmazásukkal kapcsolatban, amely magába foglalja a csere szükségességét és az abroncsok állapotfelmérését egyaránt. Az igen magas százalékos arány következtében gyakoriak azok a közúti balesetek, amelyek a téli gumik helyes használatával elkerülhetőek lehetnének a csúszós utakon, például menetstabilitás és tapadás, a fékút változása, irányíthatóság, stb.

Gondoskodjon Ön is a biztonságos és időjárási tényezőknek megfelelő feltételek megteremtéséről és téli gumiabroncsokkal kapcsolatos bővebb szaktanácsadásért, valamint a cserével kapcsolatban keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

A tél közeledtével minden média a téli gumik fontosságáról és cseréjéről szól, most a tavasz lassú közeledtével a nyári gumigarnitúrák válnak aktuálissá. A manapság igen csak szeszélyes időjárási körülmények mellett gondos megfontolást igényel a tél gumi nyárira való visszacserélése. Sokan ilyenkor szembesülnek félretett nyári gumijaik állapotával. Ha Ön is hasonló helyzetbe kerül, keressen fel minket!

A gumiabroncs minőségének romlását sok tényező befolyásolja: egy rosszul beállított futómű, a nem megfelelő guminyomás, és a helytelen tárolás is ehhez a jelenséghez vezethet.

Cégünk új és használt nyári gumik eladásával is foglalkozik, továbbá téli és nyári gumigarnitúrájának tárolását is ránk bízhatja, így nem kell aggódnia az esetlegesen, a tárolás következtében fellépő minőségi romlás miatt. Mi optimális környezetben, páramentes, tiszta körülmények között tároljuk a téli-nyári garnitúrákat.

Választékunkban természetesen megtalál minden gumiabroncs méretet, valamint a legmegbízhatóbb gumimárkákat! Ne feledje: a minőség, a karbantartás és a szakszerű tárolás nem csak az autónak, hanem a gumiknak is jár!

A kipufogó rendszer feladata, hogy a motor hengereiből kiáramló kipufogót a szabadba vezesse, valamint a motor működésekor keletkezett zajok tompításában, hangok elnyelésében is nagy szerepet játszik.

A kipufogó rendszernek többféle eleme van: leömlő csonk, leömlő csövek, lambda szonda, golyós billenő csatlakozó, katalizátor, folytó és hangtompító dobok, végdob, valamint a bilincsek, csatlakozók és függesztő elemek. Ezeknek az elemeknek mind más és más feladatuk van.

 • A leömlő csonk feladata, hogy a motor hengereiből kiáramló gázt szűkítse a csővezetékbe, ami lehet egy vagy két csővezeték. A leömlő csonkot általában acél öntvényből készítik.
 • A leömlő csövek feladata, hogy a leömlő csonkból távozó kipufogógázt tovább szűkítsék, elvezessék.
 • A lambda szonda a kipufogógáz összetételét méri.
 • A golyós billenő csatlakozó a mozgásokat veszi fel, amik a motor billenéséből adódnak.
 • A katalizátor a kipufogógázt tisztítja. A hangokat tompítja, csakúgy mint a hangtompító dobok.
 • A végdob a kipufogóból távozó gáz hangjáért felelős.
 • A bilincsek a kipufogó rendszer rögzítését biztosítják az alvázhoz.

Amennyiben nem úgy működik kipufogója, ahogyan kellene, esetleg szeretne új alkatrészt beszerezni, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

A kerékcsere nem bonyolult folyamat, azonban nem árt tudni, milyen eszközökre van szükség hozzá.

A biztonságos kerékcseréhez először egy vízszintes, sík felületet kell keresni, hiszen az autót biztonságosan meg kell majd emelni. A krokodil emelő, kitámasztó ék segítségével remekül kicserélhető a kerék. Utóbbi eszköz esetében egy nagyobb kő vagy tárgy is megfelel, ami az autó elgurulását, illetve a kerék elmozdulását is megakadályozza. Eszközként szükséges még kerékkulcs, csavarhúzó a dísztárcsa leszereléséhez. Az autót emelőbak segítségével emeljük fel, az emelés helyével ellentétes irányban átlósan ékeljük ki a kerekeket. Az autót ne középen emeljük meg, hanem kerekenként. A felszerelendő kerekeket először kézzel csavarjuk rá az autóra, majd a kerékkulccsal átlósan haladva csavarjuk be és húzzuk meg teljesen. Érdemes a leszerelt kerekekre krétával ráírni, hogy melyik oldalon voltak az autón. Fontos, hogy 50 km megtétele után ellenőrizni kell a kerékcsavarokat!

Ha gumit évszakonként ajánlott váltani. Gumicsere esetén szintén érdemes ráírni krétával a gumira, hogy az elsőt vagy a hátsót cseréltük le, mert a kopás tekintetében nem mindegy, hogy hova kerül vissza a gumi.

Cégünk kerékcserével és gumicserével is foglalkozik, ha szeretné, hogy mindez gyorsan és biztonságosan történjen, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az autógumik minden évszakban ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, ezért ha azt szeretnénk, hogy sokáig jó állapotúak legyenek téli és nyári gumiabroncsaink is, akkor a megfelelő bordázatot érdemes választani, hiszen minden különböző terepre más bordázatú autógumi a megfelelő.

Mindegyik bordázatnak megvan a maga szerepe. A sima felületek a tapadásért és irányíthatóságért, a hosszanti bordák az iránytartásért és stabilitásért, a keresztirányú bordák a kapaszkodásért, a hosszanti és oldalirányú bordázatok a vízelvezetésért, a lamellák pedig a tapadásért felelősek.

A téli gumi és a nyári gumi választásánál fontos szempont, hogy általában milyen utakon közlekedünk. Ezek a lehetőségek tárulnak elénk:

 • Országúti mintázat – hosszanti bordázat.
 • Kapaszkodó mintázat – keresztirányú bordák.
 • Aszimmetrikus minta – hosszanti és oldalirányú bordázatok.
 • Esőminta – jellegzetes V alakú csatornák.

Amennyiben segítséget szeretne kérni a téli gumi vagy a nyári gumi vásárlásával kapcsolatban, keressen fel minket!

A gyakorlott autósok már bizonyára tudják, hogy a kocsihoz többféle felnit is vásárolhatnak, melyek mind más-más tulajdonságban igazán erősek. Gumi webáruházunk kínálatában nem csak gumiabroncsokat, hanem minőségi alufelniket is vásárolhat, melyekkel igazán mutatóssá tehetni járművét.

Tudta Ön, hogy az alumínium felni sokkal tartósabb, mint a lemezkerék? Emellett pedig az sem elhanyagolható tény, hogy nem deformálódik könnyen, valamint a rozsdásodás sem árt neki. Ha mégis sérülne, akkor pedig sokkal olcsóbban javíttatható, mint az acélkerekek.

Ha mindez pedig nem lenne elég, akkor ott van még az esztétikai szempont. Alufelnikkel sokkal sportosabban néz ki bármely jármű, márpedig az is sokat számít, hogy autója igazán ragyogó fényben tündökölhessen, nem igaz? Az alumínium felni, mint kiegészítő, éppen ezt adja meg Önnek!

Gumi webshopunk termékei között ritkaságszámba menő alufelniket is talál, így biztosan beszerezheti nálunk a szükséges kellékeket!

Bízzon a minőségben, rendeljen Ön is alufelnit gumi webáruházunkból, és nem fog csalódni!

Tanácstalan, vajon a megfelelő téli gumit választotta-e autójához? Még nem késő tájékozódni és egy kis körültekintéssel az autójához és az Ön igényeihez legjobban passzoló téli gumit megvásárolni. A téli gumi választás meghatározó szempontjai közé tartozik a súlyindex és a sebességindex pontos beazonosítása. Az abroncsokon feltüntetett jelzések beazonosításával olyan gumit választhatunk, ami az autónkhoz illik.

Fölösleges ahhoz ragaszkodni, hogy a téli gumi vadonatúj legyen, de ahhoz tartsuk magunkat, hogy a gyártás és a vásárlás dátuma között ne teljen el több, mint három év. Vizsgáljuk meg, hogy milyen útviszonyok között vezetünk leggyakrabban. Az átlagos, városi autózásnál megszokott körülményekre inkább a latyakos vizes út jellemző. Ehhez bőven elegendőek a finomabb mintázatú abroncsok, melyeknek nagyobb a vízkiszorítási képessége. A mélyebb mintázatú darabok a havas utakra valók.

Ne érje be akármilyen téli gumival, hanem használjon minőségi abroncsokat, melyek az Ön egyedi igényeihez igazodnak!

Sok autós nem tudja megkülönböztetni a nyárit a téli gumitól, melynek legfőbb oka, hogy küllemre gyakran közel azonosak, legalábbis beavatatlan szemeknek. Azonban jobban megfigyelve észrevehető, hogy a téli gumik bordázata jóval szélesebb és más mintázatú. De mi az, amiben valóban eltér a két típus egymástól? Ez az anyagösszetétel.

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a téli gumik valamilyen gumi- vagy kaucsukszármazékból készülnek, pedig ez napjainkra már nem teljesen igaz. Ugyanis bár a kaucsuk valóban megtalálható az alapanyagok sorában, de számtalan más, a jobb tapadást és teljesítményt elősegítő elem keveréke adja a téli gumi valódi végeredményét. Mindemellett manapság a környezetvédelem befolyásoltsága alá került gumiipar is igyekszik környezettudatos megoldásokat találni gumigyártás szempontjából, így különböző kísérletek folynak a téli gumik korszerűsítésére.

A kor előrehaladtával tehát a téli gumikból lassanként eltűnnek majd a kaucsuk származékok, és új, modern technológián fognak alapulni. Azonban, ami változatlan marad, hogy a téli gumiknál mindig fontosabb lesz a jobb tapadás elérése, így sose lesznek összetéveszthetőek a nyári abroncs változatokkal!

Ha Ön is megbízható téli gumit keres, forduljon hozzánk bizalommal!

A TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) a gumiabroncsok nyomásellenőrző rendszere. Ez egyfajta elektronikus rendszer, amely figyeli a jármű gumiabroncsaiban lévő nyomást – sőt, nem csak a nyomást figyeli, hanem a nyomás változását is. Ha a gumiabroncsok valamelyikében a nyomás az előírt értéket alulmúlja (20 %-kal), a TMPS keréknyomás ellenőrző rendszer vészjelzést küld a vezetőnek.

A TPMS rendszert általában két okból alkalmazzák:

 • Növeli az ember biztonságérzetét és tényleges biztonságát. Azért lehet veszélyes a TPMS keréknyomás ellenőrző rendszer hiánya, mert egyre több baleset a nem megfelelő guminyomás miatt történik.
 • Szinten tartja a fogyasztást, és segítségével a környezetet is védhetjük.

A TPMS keréknyomás ellenőrző rendszer 2015. óta kötelező, 2015 Júniusától pedig fokozottan vizsgálják a TPMS ellenőrző rendszer működését.

TPMS keréknyomás ellenőrző rendszer, gumiszerviz és gumicsere esetében forduljon hozzánk bizalommal! A minőségi munka garantált!

A téli és nyári gumik felváltva történő használata azt eredményezi, hogy az egyik szezonális gumi szett pihen, amíg a másik az utakat rója. Azonban nem mindegy, hogy milyen körülmények között tároljuk a gumiabroncsokat, hiszen a megfelelő feltételek meghosszabbítják a gumi élettartamát és elejét vehetik a baleseteknek is.

A leszereléskor érdemes bejelölni az abroncson annak helyzetét és pozícióját, hogy ne változzon a forgásirány. Alaposan le kell mosni a gumikat, főleg téli gumik esetén, hogy a ráragadt só ne roncsolja a gumik anyagát. A kerékről leszerelt gumikat egymásra fektetve is lehet tárolni, de ha felniről leszerelt abroncsokat tárolunk, akkor kizárólag állítva tegyük, ellenkező esetben eldeformálódnak.

A tároló helyiségben jellemző körülményekre is figyelni kell: lehetőség szerint legyen sötét, páramentes és hűvös, az ideális hőmérséklet 12 és 25 °C között van. Óvakodni kell attól is, hogy az abroncsok bármilyen vegyszerrel érintkezzenek, erős napfény érje őket vagy hosszan tartó nedvesség.

Ha így teszünk, a téli és nyári gumikat is hosszú ideig, biztonságosan használhatjuk. Amennyiben Önnek már új abroncsokra van szüksége, nézzen körül gumi webáruházunkban!

A nyári gumik sajátossága, hogy bizonyos hőfokon biztosítanak megfelelő tapadást. Ez a hőfok a legideálisabb esetben plusz 7 °C felett kezdődik. Azonban érdemes tudni, hogy ezt a hőmérsékletet nem a levegő hőmérsékletére értik.

Az aszfalt egy roppant jó hővezető, nyáron a tűző napon hamar felforrósodik, míg az árnyékban vagy a hidegben rövid idő alatt kihűl. A nyári gumik speciális összetételéhez fontos, hogy az aszfalt ideális hőmérsékletű legyen, ami a változékony kora tavaszi időjárás esetén még nem adott. Ezekben a hetekben ugyan könnyen előfordulhat, hogy napközben több tíz fokokat is esik a hőmérséklet, így az aszfalt hirtelen lehűlhet, és a nyári gumi nem képes kellően megtapadni rajta.

Az optimális gumiabroncs váltás a késő tavaszi hónapokban ajánlott, mikor az átlag hőmérséklet eléri a minimum 15°C-ot. Természetesen a döntésben mindig segítségünkre lehetnek a gumiszervizek és szerelőműhelyek szakképzett munkatársai is!

Ha Önnek is minőségi nyári gumira lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

Gumiabroncsaink optimális állapota elsődleges a biztonságos közlekedés érdekében, hiszen egy apró hiba akár balesetet is okozhat. Egy megfelelően beállított és rögzített gumiabroncs egyenletesen kopik, de ha azt tapasztaljuk, hogy abroncsunk rendellenes foltokban kezd el kopni, akkor azonnal forduljunk gumiszervizhez!

A rendellenes gumikopásnak számos oka lehet:

 • A nem megfelelő futómű beállítás elsődlegesen a gumik felületén mutatja ki jeleit.
 • A rossz kerék kiegyensúlyozás is árthat gumiabroncsainknak, mivel így nem arányosan oszlik el a terhelés.
 • Különböző problémák a felfüggesztéssel és nem megfelelő erőátvitel is okozhatja.
 • Az abroncsnyomás is komoly befolyásoló tényező.

Indokolt félévente gumiszervizbe vinni autónkat, hogy elvégezzék a megfelelő futómű beállításokat és a kiegyensúlyozzák gumiabroncsainkat. A megfelelő beállításokon felül fontos, hogy mindig megfelelő időben váltsunk téli gumiról nyári gumira vagy éppen fordítva.

Csepeli gumiszervizünkben profi szakemberek végeznek el minden munkálatot! Válasszon minket abroncsai rendszeres cseréjéhez és megfelelő beállításához, garantáltan nem fog csalódni!

Szeretne több információhoz jutni a kipufogó javítással vagy cserével kapcsolatban? Nem tudja, mennyibe kerül egy ilyen jellegű javítás, érdekelné, mennyi időt vesznek el a kipufogóval kapcsolatos teendők? Mi válaszolunk!

Ha ilyen jellegű feladatokat kell elvégezni a járművén, mindenképpen érdemes ellátogatni műhelyünkbe, hiszen kollégáink csak úgy tudnak reális árajánlatot adni, ha látják, milyen autóval fognak dolgozni. Ilyen alkalmakkor felmérjük az autó állapotát, megállapítjuk a típusát, életkorát és a motor paramétereit is. Csak így határozható meg teljes biztonsággal, mire van szüksége az autónak, a kipufogót ki kell-e cserélni vagy elég a javítás.

A várakozási idő szintén relatív, hiszen a kipufogó javítás időtartama is annak függvénye, milyen javításokat kell levégezni az alkatrészen. Ez pár órától akár több napos időintervallumra is kiterjedhet, a karbantartástól az új, méretre gyártott kipufogó megrendelésétől a beszereléséig.

Forduljon hozzánk bizalommal kipufogó javítás esetén is, megbízható szolgáltatásokkal, korrekt árakkal várjuk!

Legyen szó defektről, a szokásos évszakos váltásról, vagy a kerekek elhasználódásáról, a gumicsere folyamata nagyjából minden esetben azonos. Az alábbiakban megpróbáljuk néhány egyszerű lépésbe sorolni a gumicserét.

Az első és legfontosabb, hogy a gépjármű alatt mindig egyenes legyen a talaj. Ha a gumicserére a közúton kerül sor, helyezzünk ki elakadásjelző háromszöget, és viseljünk láthatósági mellényt. Ha ezekkel megvagyunk, kezdődhet a gumicsere folyamata.

A következő lépés, hogy előkészítjük a cserélendő kereket, defekt esetében a pótkereket. Ezt követően a csavarok keresztirányú lazítása következik, melyet kerékkulccsal végezhetünk. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az emelő, melyet az autó emelőpontjához helyezünk. A gumicsere következő lépése, hogy a csavarokat eltávolítjuk, a kereket leemeljük, felhelyezzük az újat, és amennyire csak tudjuk, ráhúzzuk a csavarokat az új kerékre. Az emelő leengedését követően húzzuk meg még egyszer a csavarokat.

Ha az Ön autóján is időszerűvé vált a gumicsere, forduljon hozzánk bizalommal!

Sokan anyagi megfontolásból spórolnak a nyári gumival, és egész éven keresztül a télit használják. Tény, hogy a spórolás fontos dolog, de vannak bizonyos helyzetek, amikor ez már merő meggondolatlanság. A nyári gumi mellőzése is pontosan ilyennek számít.

A nyári gumit kifejezetten 7°C felett, valamint a melegebb hőmérsékletben és az extrém kánikulában érdemes használni. Kialakításának a lényege, hogy maximális tapadást biztosítson, ezért is a gumi keverék keményebb, mint a téli, hogy bírja a természetes lágyulást. A nyári gumin nincsenek lamellák, helyette hosszanti barázdákkal van ellátva, melyeknek szerepe a víz és a por elvezetése. Mivel nem olcsó mulatságról van szó ezért is érdemes energiát szánni arra, hogy elősegítsük az abroncs élettartamának meghosszabbítását. Érdemes például minden indulás előtt körbe járni az autót, ellenőrizve a gumiabroncsok nyomását.

Ha az ön nyári gumija is rossz állapotban van, akkor ne habozzon, és rendeljen tőlünk! Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk elérhetőségeinken!

Bizonyos időközönként szükségszerűvé válik az autók gumiabroncsainak cseréje, ám váratlan problémák eredményeképpen is indokolt lehet a csere. Számtalan kiváltó ok vezethet a gumicseréhez, melyeket az alábbiakban összegyűjtöttünk:

 • Kopás – A gumicsere egyik leggyakoribb oka, hogy az adott abroncs elhasználódik. Az igénybevételtől függően ez változó időtartalmú lehet, azonban minden esetben fontos az abroncs rendszeres vizsgálata, hiszen a túlzott kopás könnyedén balesetveszélyes lehet.
 • Defekt – Az utakon elszóródott különböző törmelékek, kátyúk könnyedén okozhatnak defektet, mely a gumicsere második leggyakoribb kiváltó oka.
 • Időszerű csere – Nyáron a nyári gumi, míg télen a téli gumi használata javallott.
 • Egyéb meghibásodás – Akár a gumi felületén történő meghibásodás, akár a kerék hibája vezethet gumicseréhez.

Minden esetben fontos, hogy a gumicserét szakemberre bízza! Ha minket választ, szakszerű, gyors és olcsó gumicserét biztosítunk műhelyünkben!

A gumiszerviz éppen olyan fontos a biztonságos autóhasználathoz, mint az, hogy odafigyeljünk a motor karbantartására. A gumiabroncsok biztosítják az autó megfelelő tapadását, ami az alapja annak, hogy gond nélkül vezethessük a gépjárművünket – azonban mint minden alkatrész, a gumi is javításra szorul időnként!

A gumiszervizre kétszer egy évben egészen biztosan szüksége lesz, hiszen a gumicseréket érdemes szakemberre bízni. Ilyenkor megtörténik a szükséges karbantartás is, melynek során ellenőrzik a gumik nyomását, állapotát, és a futóművet magát. Ezen kívül előfordulhat, hogy több alkalommal is meg kell látogatni a gumiszervizt, hiszen ha problémát észlel, akkor érdemesebb azonnal eljönni hozzánk, így akár nagyobb költségektől is megkímélheti magát!

Ha úgy érzi, hogy nem olyan a gumi állapota, mint amilyennek lennie kéne, esetleg látható hibát észlel vagy egyenetlen kopást, akkor ne habozzon hozzánk fordulni! Gumiszervizünkben profi szakemberekkel és remek megoldásokkal várjuk Önt

Az autógumik időszakos cseréje elengedhetetlen, és ez fokozottan igaz a tél elején, amikor a nyári gumikat lecseréltetjük téli gumikra. Mindkét kialakításnak eltérő tulajdonságai és specifikációi vannak, melyek nem állják meg a helyüket az évszakok váltakozásával. És hogy mitől különleges a téli gumi, illetve miért fontos mielőbb lecserélni, még a tél beállta előtt? Eláruljuk:

 • Összetétel – a téli gumi egy sokkal keményebb anyag-összetételű kialakítás, melynek fontossága a hőmérsékletváltozással függ össze, ugyanis a téli gumi az alacsony hőmérsékleten képes optimális tapadást biztosítani.
 • Kialakítás – a téli gumi bordázata sokkal mélyebb, mint a nyári gumié, mely a megfelelő folyadékelvezetésben játszik szerepet, tehát esős, havas vagy latyakos időben elengedhetetlen a megfelelő tapadás érdekében.
 • Extrák – a lamellákkal ellátott felület olyan plusz tapadást biztosít, melyre a nyári gumi semmilyen körülmények között nem képes!

Ha Ön is megbízható téli gumit keres, forduljon hozzánk bizalommal!

Vannak egyértelmű esetek, amikor nem kérdés, hogy itt az ideje a kerékcserének. Ilyen például a defekt, vagy a súlyosan sérült gumi, de természetesen ide tartozik a nyári gumi télire való cserélése is. Azonban honnan lehet tudni, hogy kerékcserére van szükség, ha alapvetően nem sérült a gumi?

A törvény szerint minimum 1,6 mm-es profilmélység szükséges. Ennek megmérése szerencsére nem bonyolult feladat, és többféle módszer is létezik rá. A legegyszerűbb, hogy ellenőrizzük a kopásjelzőt. Ezek a gumi hosszanti mélyedéseibe elhelyezett kis buckák, amik a gumiabroncsok kopásával válnak egyre láthatóbbá. Ha a futófelülettel egy vonalba kerülnek, mindenképpen azonnali kerékcserére van szükség. A legjobb, ha ezt nem is várjuk meg, és 3 milliméteres profilmélységnél már gondoskodunk a cseréről! A kopásjelzők pontos helyét általában jelzik a gumiabroncs oldalán.

Forduljon hozzánk bizalommal kerékcserével kapcsolatban is, készséggel segítünk mindenben!

Megannyi fórumon olvashatjuk a végeláthatatlan vitákat, melyik felni típus a legjobb. Alumínium felni vagy lemezfelni? Tekintsük át, melyikre mi jellemző!

Az alufelnik súlyukat tekintve könnyebbek, esztétikusabbak, sportosan elegáns külsőt kölcsönöznek autójának. Könnyített anyaguknak köszönhetően műhelyünkben gyorsabban és olcsóbban kiküszöbölhetőek a kőfelverődés és egyéb közúti károk okozta hibák. Viszont a téli fagy közeledtével meggondolandó a választás.

A havas, sós-vizes latyak hamar megmarhatja az alufelnit, és bár javítható a kár, néhány alkalom után az anyag nem bír továbbiakat. Hosszú távon jobb befektetés egy időtálló lemezfelnit felszerelni a téli gumival együtt a hideg évszakokra.

Az agyag keménységéből adódóan az acélfelni jól bírja a havat, sós- vizet, korróziót. Kevesebb javítást igényel, mint az alufelni. Az esztétikum megoldására pedig léteznek festett verziók, hogy színében is harmonizáljon autónkkal. Ha mindez még nem lenne elegendő indok, hogy lemezfelnire váltsunk, akiknek az esztétikum fő szempontot jelent, már gyártanak az alumínium felnire hasonlító dísztárcsákat.

Bármelyik mellett is teszi le a voksát, kínálatunkban mindkét típust megtalálja! Bátran keressen fel minket!

A felnik tisztítása, ápolása senkinek nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé, hiszen az autónak ez az alkatrésze sok szennyeződést felvesz az utakon. Por, sár, kátrány, olaj rontja a szépségét, de az oxidáció is negatív hatással van rá. Hogyan lehet gyorsan és hatékonyan megszabadulni ezektől a szennyeződésektől, hogy a lemezfelnik újra tisztán ragyogjanak?

Az alapos munkához távolítsa el a kerekeket, majd a felnikről is az összes mozgatható alkatrészt. Házi tisztítószereket nem ajánlunk, bármennyire is gazdaságos megoldás, mert a makacs zsír és olaj maradványokkal nem birkóznak meg, így speciális termékekre van szükség. Olyat érdemes vásárolni, amiben nincs sem sav, sem ammónia, sem pedig vízalapú vegyszer. A súroláshoz is speciális, puha sörtéjű kefét célszerű választani.

A makacsabb kátrány- vagy zsírfoltokat olyan szerrel lehet eltüntetni, amit száraz zsiradék és viasz eltávolítására alkalmaznak. Ha mindennel végzett, akkor egy ronggyal mindenhol törölje szárazra a lemezfelniket.

Gondoskodjon autó alkatrészei kiváló állapotáról, és lemezfelniket érintő problémákkal bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

A legfontosabb szempont alufelni vásárlásakor a paraméterek helyes megválasztása, így ET szám, átmérő, szélesség. A jó alufelni kibírja az ütéseket, könnyű és egyszerűen javítható. A hazai útviszonyokat figyelembe véve a legjobb vétel a közepesen rugalmas felni. Ezek többször is javíthatóak, és általában a fényezésük is időtálló.

Amennyiben ez lehetséges, télen ezüst lakkozott felnit használjunk, ezek jobban bírják a megpróbáltatásokat, mint például a sózott vagy vegyi anyagokkal kezelt utakat. Króm, vagy polírozott felnit inkább a meleg időszakban használjunk, valamint az esetleges állati vizeletmaradványokat azonnal mossuk le, mivel kárt tesz a felniben. A fényezésben keletkezett károk csak újrafényezéssel oldhatók meg, hogy erre ne kerüljön sor, fontos az alufelnik rendszeres tisztítása, ápolása.

Az alufelni előnye továbbá a jó hővezetés, a már említett kisebb súly, és a nem elvetendő esztétikai megjelenés, hiszen sportosan elegáns külsőt kölcsönöz autójának.

Amennyiben további tanácsra lenne szüksége vagy kérdései lennének, hívjon minket bátran!

Általánosságban az embereknek szezonális abroncsról leginkább a téli gumi cseréje jut eszükbe. Nem csoda, hiszen a téli fagyott utak sok veszélyt tartogatnak a sofőrök és utasaik számára. A jeges utak tapadása sokkal kisebb, mint egy nyári, száraz úté, így a kicsúszás veszélye áll fenn. Télen szükségesek a jól tapadó autógumik, hogy ne veszélyeztessük a forgalomban lévők, saját és utasaink testi épségét.

De ne feledkezzünk meg arról, hogy a tél végével az utak körülményei is megváltoznak. Egy téli gumi sokkal jobban tapad a száraz utakhoz, ezzel jobban koptatja autógumijainkat, valamint gátol minket a normális haladásban, így üzemanyag költségünk is megnő! Egy bizonyos hőfok után, körülbelül hét foktól, érdemes nyári gumira váltani. A nyári gumik nem tapadnak annyira az utakhoz, ezzel megkímélik a gumikat és az irányíthatóság is könnyebb lesz, valamint gépkocsink is jobban halad az utakon, ezzel csökkenheti az üzemanyag felhasználást.

Autójavító műhelyünkben találhat új, de akár használt nyári gumiabroncsokat is! Váltson időben nyári gumira és spóroljon a ritkább gumicserével, gumijavítással és üzemanyaggal!